Často kladené dotazy

1. Jak strach ovlivňuje výkon obchodníků?

Naprosto zásadním způsobem. Strach obchodníky ovlivňuje v oslovování nových klientů, při cold callingu, prezentacích či veřejném vystupování. Dobrá zpráva je, že s tím umíme pracovat a obchodníkům poskytneme konkrétní postupy, jak se strachem pracovat

2. Proč je důležité zabývat se strachem v obchodním týmu?

Práce se strachem je klíčem k odemknutí plného potenciálu vašeho týmu. Když se obchodníci naučí lépe zvládat své obavy, mohou se stát sebevědomějšímiefektivnějšími. Nejde jen o lepší výkony, ale také o větší spokojenost jednotlivce i celého týmu.

3. Na co se zaměřují naše workshopy pro obchodní týmy?

Spolu s profesionálními lektorkami se při workshopech zaměřujeme na praktické zvládání strachu při telefonování, osobních schůzkáchprezentacích. Učíme konkrétní techniky, které si účastníci mohou ihned vyzkoušet v bezpečném prostředí a následně použít v praxi.

4. Pro jak velký tým je workshop určen?

Workshop je navržen pro skupinu maximálně 8 účastníků. Toto omezení zajišťuje, že každý účastník dostane dostatek prostoru a pozornosti.

5. Je workshop vhodný i pro začínající obchodníky?

Rozhodně ano! Workshop je přínosný pro obchodníky na všech úrovních zkušeností. Pro začátečníky je to příležitost budovat zdravé návyky, pro zkušené obchodníky šance oživit svůj přístup a změnit dosavadní nefunkční postoje.

6. Jak poznám, že workshop bude pro můj tým přínosný?

Pro každého slovo přínos znamená něco jiného. Pro někoho je to spokojený tým, pro někoho lepší výsledky, nižší fluktuace či zvýšená loajalita vůči firmě. Workshop má za úkol změnit postoj obchodníků, kteří se něčeho bojí a pomoci jim v oblastech, kde to nejvíce potřebují. Mé metody vycházejí z mnohaletých zkušeností a jsou ověřeny praxí - jak tou obchodní, tak terapeutickou.  Zaměřuji se na praktické techniky, které obchodníci mohou ihned využít. Pozitivní změny jsou zpravidla viditelné do pár dní po absolvování workshopu. 

7. Co když mají obchodníci obavy z účasti na workshopu?

Je přirozené mít počáteční obavy. Můj přístup je laskavý a respektující - vytvářím bezpečné prostředí pro všechny účastníky. Doporučuji otevřeně komunikovat o přínosech a dát prostor pro vyjádření případných obav.

8. Jak workshop probíhá?

Workshop zpravidla probíhá od 9:00 do 16:00. Střídám teoretické vstupy s praktickými aktivitami a je dostatek prostoru pro otázky a sdílení zkušeností. Důraz kladu na příjemnou a podporující atmosféru. Rozhodně nečekejte žádnou nudnou přednášku, ale den plný prožitků, konkrétních tipů, nápadů a aha momentů.

9. Jaké změny mohu očekávat u svých obchodníků po workshopu?

To samozřejmě záleží na každém jednotlivci. Pracujeme se strachem, což často změní dosavadní zvyklosti a postoje. A to je i náš cíl. Po workshopu obchodníci zpravidla lépe zvládají stresové situace a cítí se sebejistěji při jednání s klienty. Mají lepší výsledky při oslovování nových klientů a uzavírají více obchodů. Je však důležité mít realistická očekávání - trvalá změna vyžaduje čas a praxi

10. Je jednodenní workshop dostatečný pro osvojení nových dovedností?

Celodenní workshop je skvělým startem na cestě k tomu, jak se naučit zvládat zátěžové situace. Poskytuji základní techniky a nástroje, které mohou obchodníci ihned začít používat. Navázat lze i pokračujícím workshopem, případně osobní konzultací nebo mentoringem.

11. Jaká je cena workshopu?

Cena celodenního workshopu s dvěma lektory je prozatím 55 000 Kč + DPH pro tým až 8 obchodníků. Považujeme to za investici do rozvoje vašeho týmu, která se může rychle vrátit v podobě lepších obchodních výsledků.

12. Kde mohu workshop zakoupit?

Workshopy lze zakoupit zde

13. Co nabízíte pro jednotlivce?

Připravuji online programy pro jednotlivce zaměřené na překonávání strachu v obchodních situacích. Tyto programy budou flexibilní a přizpůsobené individuálním potřebám. Pokud vás to zajímá, neváhejte se nechat napsat na čekací listinu přímo zde a já se vám ozvu ihned, jakmile bude onli program pro jednotlivce připraven.

14. Jak workshop ovlivní týmovou dynamiku?

Workshop často posílí vzájemnou podporu v týmu. Obchodníci se učí sdílet své zkušenosti a společně pracovat na překonávání překážek, což může vést k lepší spolupráci i po skončení workshopu.

15. Jaký je dlouhodobý přínos práce se strachem v obchodním týmu?

Dlouhodobá práce se strachem vede k větší odolnosti a posiluje sebedůvěru.. Obchodníci se tak stávají sebevědomějšími a spokojenějšími ve své práci, což se odráží i na výsledcích celého týmu.

16. Jak se liší Váš přístup od běžných obchodních školení?

Nezaměřuji se na školení obchodní dovedností. Ve svých prožitkových workshopech se zaměřuji na strach obchodníků, který ovlivňuje jejich výsledky.

17. Jaký vliv může mít workshop na rovnováhu mezi pracovním a osobním životem?

Workshop umožňuje účastníkům pochopit základní mechanismy a principy strachu a zaujmout k obavám nové postoje, které jsou aplikovatelné jak v práci, tak v soukromém životě.

18. Nabízíte nějakou následnou podporu po workshopu?

Ano. Nabízím možnost následných konzultací a mentoringů. Účastníci tak mohou nadále rozvíjet, co se na workshopu naučili.

19. Jak workshop zapadá do celkové strategie rozvoje obchodního týmu?

Ke zdravému rozvoji týmů patří pravidelné vzdělávání obchodníků. Vědomá práce se strachem v kombinaci s tréninky obchodních dovedností zapadá do novodobé skládačky strategického rozvoje.

20. Jak pomáháte obchodníkům budovat sebedůvěru?

Spolu s profesionálními lektorkami využíváme osvědčené techniky. U obchodníků pracujeme na objevení limitujících přesvědčení, které sebedůvěru nejčastěji ovlivňují.

21. Jaké konkrétní techniky na workshopu používáte?

Nejčastější techniky mají základy v regresní terapii (práce s příčinou problému) a konstelační terapii (systém vztahů a vazeb, kterých si nejsme častokrát vědomi). Vždy je zvolen takový postup, který vyhovuje danému týmu nebo jednotlivci.

22. Co dělá váš přístup unikátním?

Náš přístup je založen na reálných obchodních zkušenostech kombinovaných s psychologickými poznatky. Zaměřujeme se na praktické řešení konkrétních situací, se kterými se obchodníci denně setkávají.

23. Jak pomáháte obchodníkům lépe zvládat odmítnutí?

Učíme obchodníky vnímat odmítnutí konstruktivně, jako součást procesu, ne jako osobní selhání. Učím, jak z odmítnutí udělat jen statistiku - číslo v tabulce, se kterým obchodník dopředu počítá.

24. Jaké jsou nejčastější obavy, se kterými se obchodníci potýkají?

Mezi časté obavy patří strach z odmítnutí, strach z neúspěchu a selhání. Na workshopu se věnujeme těmto tématům a poskytujeme strategie, jak je zvládat.